Speciale oplossingen op maat

Shift exhibition door avod, odense, denemarken

"Shift" is een systeem bestaande uit vier elektrische gordijnrailsystemen SG 5300 met semitransparante gordijnen die in de ruimte bewegen. Elk gordijn is 15 meter lang en 5 meter hoog, opgehangen aan vier gemotoriseerde rails. Door het creëren van passages zonder begin en zonder einde, transformeert het de ruimte tot een ruimte die zich voortdurend aanpast

 

Het werk verwoordt een gedachteconcept over hoe ons lichaam een ruimte voelt en leest. De gordijnen veranderen individueel op de rails, bestuurd door een computeralgoritme volgens het toevalsprincipe. Het zicht op de omringende ruimte wordt getransformeerd door de onvoorspelbare beweging van de gordijnen en de fysieke relatie en visuele verbinding tussen mensen in de ruimte wordt veranderd door de positie van de gordijnen. De duplicatie en overlapping van de lagen versterkt de kleuren van de gordijnen en vermindert de transparantie.

 

 

Shift wordt tentoongesteld in de Sculpture Hall op Brandts 13 en verandert de ruimte in een constante stroom van nieuwe tijdelijke ruimteopstellingen. De gordijnbeweging vormt tijdelijke ruimtes en biedt nieuwe ontmoetingen tussen ruimte en mensen.

In hun beweging vormen de gordijnen tijdelijke doorgangen in de ruimte, die voortdurend gecreëerd en veranderd worden, en vormen ze de ontmoeting tussen mens en ruimte.