Duurzaamheid

Efficiëntie is ons doel

We richten ons milieubeleid op het beheersen en verminderen van de negatieve effecten van onze activiteiten op de planeet. Wij zijn efficiënt in het selecteren van grondstoffen en materialen, het in kaart brengen van betere logistiek en het nauw samenwerken met gelijkgestemde leveranciers.

De meeste van onze filialen zijn gecertificeerd volgens ISO9001 en hebben, of zijn van plan, ISO14001 te behalen.

Regionale productie

Wij zijn een groep onafhankelijke, lokaal opererende bedrijven met regionale productiefaciliteiten. Wij assembleren onze producten regionaal en geven de voorkeur aan lokale middelen om de uitstoot van transporten te verminderen.

Afvalvermindering/recyclage

We werken dagelijks aan het minimaliseren van afvalproductie door middel van screening en procesherziening.  Stofafval wordt beperkt door het gebruik van moderne snijmachines en restmateriaal wordt gebruikt voor stalen. Afvalstoffen worden gescheiden en, indien mogelijk, geretourneerd voor recyclage.

Inkoop

Bij het kiezen van leveranciers geven we prioriteit aan kwaliteit in functionaliteit, efficiëntie en duurzaamheid. Waar mogelijk werken we samen met ISO-gecertificeerde bedrijven (ISO 9001/14001).