The Collection – Stoffen die aan alle behoeften voldoen

De behoeften en eisen voor woon- en werkruimten veranderen voortdurend en met steeds kortere intervallen. Silent Gliss, de leverancier die alles heeft voor binnenzonwering, presenteert zijn nieuwe collectie met tijdloze en uiterst functionele stoffen. Daarbij is vooral aandacht besteed aan onderwerpen zoals green building, healthcare, akoestiek en het management van licht en energie. Het resultaat is een assortiment van functionele stoffen in 42 kwaliteitsklassen met meer dan 380 verschillende kleuren en certificeringen voor brandveiligheid, akoestiek en duurzaamheid.

 

De stoffen van het exclusieve merk Colorama, dat alleen verkrijgbaar is bij Silent Gliss, worden gemaakt van het originele Trevira CS garen. Het aantal kwaliteitsklassen van de stoffen is gestegen van vijf naar twaalf. Speciale uitvoeringen zoals Acoustic of Acoustic Multicolour zorgen voor een zeer goede akoestische werking in verhouding tot de doorschijnendheid. Voor wat duurzaamheid betreft, geeft Silent Gliss met het Colorama Eco weer een voorbeeld van grondstoffenbesparing omdat de stof bestaat uit materiaal dat vrijkomt bij de productie van Trevira. Virussen en bacteriën worden grotendeels vernietigd in de was bij 60 °C of hoger. De meeste stoffen uit de collectie kunnen dan ook op 60 °C of zelfs op 72 °C worden gewassen. Bij Colorama Bioactive blijft de antibacteriële functie permanent behouden en de stof voldoet daarmee aan de eisen voor toepassing in de gezondheidszorg. Valere, de stof met vuilafstotende, bacteriostatische en schimmeldodende eigenschappen, is ideaal voor gebruik in ziekenhuizen en vochtige omgevingen.

 

Een andere uitstekende textielsoort is Atracor die de doorgifte bij een grotere lichtinval sterk vermindert omdat de stofkleur door het zwarte kerngaren automatisch donkerder wordt. Versascreen met vier verschillende openingsstanden zorgt voor een optimaal lichtmanagement.

 

Met meerkleurige garens op basis van Trevira CS doet Colorama Multicolour het bijzonder goed in woonruimten. Polyflax is gemaakt van een speciaal ontwikkeld polyesterweefsel en heeft de trendy uitstraling van linnen. Colorama Dimout en Obscurante, met identieke voor- en rugzijde, zijn ideaal voor de verduistering van ruimten.

 

De nieuwe online aanwezigheid biedt de mogelijkheid om de favoriete stof te vinden met intuïtief zoeken. Met name voor binnenhuisarchitecten en woninginrichters is er de handige en informatieve verzamelbox met royale monsters van alle stofkwaliteiten. Het is een echte schatkist.

 

Met de nieuwe stoffencollectie en hoogwaardige zonweringssystemen consolideert Silent Gliss de uitstekende positie die het bedrijf inneemt bij architecten en woninginrichters. Het is eenvoudig een keuze maken uit de vele mogelijkheden voor een geïntegreerde binnenzonwering die volledig beantwoordt aan de eisen en wensen van de klant.