Duurzame stoffen

Geruststellende duurzaamheid


“The Collection” stoffencollectie van Silent Gliss, wereldwijd toonaangevende leverancier van hoogwaardige raambekleding, stelt de duurzame stoffen Colorama Eco en Newlifescreen voor.

Duurzame stoffen voor rolgordijnen en gordijnsystemen
Duurzaamheid is een belangrijke prioriteit voor “The Collection” van Silent Gliss. De introductie van Colorama Eco naast de bestaande Newlifescreen en Newlifescreen Alu zorgt ervoor dat klanten duurzame stoffen kunnen specificeren voor alle gordijn- en rolgordijnsystemen.

Colorama 1 & 2 Eco
Colorama Eco is een nieuwe toegevoegde waarde aan het bestaande Colorama-assortiment en wordt vervaardigd met restgaren om onnodige vervuiling te voorkomen. Gemaakt van 100% gerecupereerde stoffen is Colorama Eco Cradle-to-Cradle Bronze gecertificeerd. 
Het is verkrijgbaar in twee varianten : Colorama 1 - een transparante stof, en Colorama 2 - een dichter geweven versie.  Beide kwaliteiten zijn geschikt voor rolgordijnen en gordijnen, inclusief Wave en Swiss Pleat confectie.

Newlifescreen en Newscreen Alu
Wanneer verblindingsbescherming en de behoefte aan duurzaamheid samengaan, kiest u voor Newlifescreen of Newlifescreen Alu. Het gestructureerde weefsel van deze screens zorgt voor een optimaal beheer van licht en verblinding door de hoeveelheid daglicht die een ruimte binnenkomt te regelen. In gebieden met bijzonder veel lichtinval kan Newlifescreen Alu, met zijn aluminium achterzijde, het comfort en de productiviteit aanzienlijk verbeteren door de warmte- en lichttransmissie verder te beperken. Newlifescreen en Newlifescreen Alu zijn gemaakt van 100% gerecycleerde PET-flessen en zijn Cradle-to-Cradle Bronze gecertificeerd.

Zowel Colorama Eco als Newlifescreen stoffen zijn ook Oeko-Tex® Standard 100 gecertificeerd, wat betekent dat deze streng zijn getest op schadelijke stoffen en dus onschadelijk zijn voor de gezondheid.

Weetjes  
Cradle to Cradle Certified® is de toonaangevende, op wetenschap gebaseerde multi-categorie,  standaard die wereldwijd in verschillende industrieën wordt gebruikt. Dit zowel door ontwerpers als door fabrikanten voor het ontwerpen en maken van producten die een gezonde, rechtvaardige en duurzame toekomst mogelijk maken.