Stoffen voor zonregulering

Het belang van zonwering


Onze planeet wordt warmer en onze huizen en werkruimtes raken oververhit. Feit: er sterven meer mensen aan oververhitting dan aan kou.

We hebben alternatieve, duurzame oplossingen nodig die niet ten koste gaan van ons klimaat om onze leef- en werkomstandigheden te verbeteren. We moeten stoppen met het aanzetten of verhogen van de airconditioning. Effectieve raambekleding is een passieve oplossing om ruimtes koel te houden en te voorkomen dat warmte de kamer binnen komt.

De kracht van de zon
We genieten van de zon op het strand of bij het zwembad, maar thuis of op het werk is deze niet zo welkom. Wat is de reden dat de hitte binnenkomt en hoe kan stof dit tegengaan? Zontransmissie is de term die wordt gebruikt wanneer zonnestralen door het raam komen.

De lucht, meubels en oppervlakten warmen op waardoor thermische massa ontstaat. Een binnenzonweringsysteem creëert een barrière die de warmte dwingt om één van de volgende 3 dingen te doen: Reflecteren (Rs) / Absorberen (As) / Doorgeven (Ts).

Stoffen voor warmtereductie
Stoffen met een lage zontransmissie (Ts) en bij voorkeur een hoge reflectiewaarde (Rs) zijn het meest effectief. Als deze informatie niet beschikbaar is, betekent dit meestal dat de stof bedoeld is voor decoratie en niet om de zontransmissie te beheren.

Verduisterende stoffen elimineren de hitte van de zon volledig, maar we kunnen niet in donkere kamers leven, we hebben daglicht nodig!

Screens worden geweven met behulp van een ondoorzichtig garen met openingen voor daglicht, waarbij het zicht naar buiten behouden blijft maar de hoeveelheid licht en warmte die door de openingen komt, wordt geregeld. Ze zijn ontworpen met een openheidsfactor, meestal tussen 1-10%, waarbij 1% het meest 'gesloten' is.

Silent Gliss heeft een breed assortiment screendoeken in The Collection, zoals Multiscreen 1% met een zontransmissie van slechts 2,8%.

Doeken met een coating leveren een uitstekende warmte/daglicht-verhouding dankzij een aluminium achterzijde die de hoeveelheid warmte die door het raam naar buiten wordt gereflecteerd aanzienlijk verhoogt. De collectie omvat gemetalliseerde stoffen die beschikbaar zijn voor rolgordijnen en/of gordijnen, waaronder Aluscreen Futura, Colorama 1 Alu en Reflex.