Verduisterende stoffen

Oplossing voor het verduisteren van ruimtes


De lente- en zomerdagen zijn heerlijk, maar hoe voorkomen we dat we om 4 uur 's ochtends gewekt worden door de vroege ochtendzon!

Links

Zoek stof​​​​​​​

 

 

Slaap maakt ons gezonder
Medisch bewijs bevestigt dat een gebrek aan slaap het risico op hoge bloeddruk, diabetes, coronaire hartziekten en beroertes kan verhogen. Slaap laat de hartslag en bloeddruk op een natuurlijke wijze dalen, waardoor er tijd is om uit te rusten en te herstellen.  

Verduisterende kamers bevorderen een goede slaap
Slapen in een donkere kamer stelt ons lichaam in staat meer van het slaapverwekkende hormoon melatonine aan te maken en helpt onze lichaamsklok, of circadiane ritmes, te resetten.

Ook werkruimtes moeten af en toe verduisterd worden. Wetenschappelijke en medische omgevingen bijvoorbeeld, maar ook kantoren en vergaderzalen wanneer hier presentaties worden gegeven. 

Dimout versus Blackout stoffen
De termen "dimout" en "blackout" betekenen verschillende dingen. Blackout stoffen houden de lichttransmissie tegen. Met behulp van een ondoorzichtig garen, een coating of een binnenste kernlaag moeten blackout stoffen volgens EN 14501 worden getest tot 75.000 lux. Dimout stoffen verminderen het licht en worden getest tot een lager niveau van 1.000 Lux. De lichtdoorlatendheid van een dimout stof varieert afhankelijk van het ontwerp en de kleur van de stof - controleer altijd de technische informatie voordat u een keuze maakt. 

Zonweringsoplossingen voor ruimteverduistering
Voor 'bijna-nul' daglicht wordt gebruik gemaakt van een speciaal dimout rolgordijnsysteem, een blackout stof wordt in zijprofielen geplaatst om lichtinval te voorkomen. Het Silent Gliss dimout systeem 'ritst' de stof in de zijprofielen. Mercuro, Moon, Nox en Puma worden allemaal aangeboden zonder visuele lichtinval.

Voor een vermindering van het lichtniveau volstaat een standaard rolgordijn of gordijnsysteem met een verduisterende of dimout stof. Deze maken geen gebruik van zijprofielen, daarom zal er altijd een lichtinval aanwezig zijn langs de randen van de stof. 

De Silent Gliss stoffencollectie omvat een breed gamma aan verduisterende stoffen die geschikt zijn voor zowel gordijnen als rolgordijnen. Van luxueus zachte stoffen voor privé gebruik tot zowel funtionele stoffen voor op de werkplek, ze zijn allemaal vlamvertragend en getest voor een optimaal resultaat op de Silent Gliss systemen.